søndag 5. august 2012

Oppsummering av juli - Alaska og Canada.

Vi har vært på veien over en måned allerede! Tiden har gått fort og vi har opplevd mye. Fantastisk natur, herlige mennesker, ny kultur og ikke minst har vi lært hverandre bedre å kjenne. Nye oppdagelser, selv om vi har vært gift i 27 år!

Vi har kjent veldig på det å savne sønnene våre. Takker for at det fins Facebook og Skype.

Da vi krysset grensen fra Canada til Montana, USA, hadde vi kjørt 8450 km. En del på grus og mye på grov asfalt i Alaska, så vi måtte begge bytte framdekk tidligere enn forventet. Veiene har vært tøffe og vi har nok slitt en god del på motorsyklene. Spesielt også pga den tunge oppakningen.

Kjøp av dekk, må forresten planlegges. Hehe, vi måtte kjøre en liten omvei for å få tak i framdekk til Bent. Her var det langt mellom motorsykkelforhandlerne.

Vi har overnattet 21 netter i telt, spist utallige Wasa knekkebrød med ost og slått etter tusenvis av mygg. Vi har kost oss med øl, vin, båling og selvlaget middag. Har spist på restaurant når vi har hatt lyst til det, men faktisk ikke ennå kjøpt en amerikansk hamburger!

Spesielt i Alaska, traff vi mange likesinnede med aluminiumskofferter og stor oppakning. Mange er ute på eventyr og mange med lengre reisetid enn oss. Alltid interessert og villige til å dele erfaringer og opplevelser med oss.

Vi likte oss i Alaska. Det var så stort! Høy himmel og lyse netter. Menneskene var vennlige og omsorgsfulle. Det er et røft område å leve i; enkelt sagt gjelder det å overleve. Klippe gress og hår er ikke så nøye! Alle har en hund eller ti, og mange lever av fiske eller jobber på oljefeltet i Prudhoe Bay. “Alle” har flysertifikat. Mange områder har ikke vei.

Man kan få være helt alene her, uten å være ensom. Ofte når vi stoppet motorsyklene, kunne det være absolutt helt stille. Ikke en menneskeskapt lyd å høre. Mobildekning fantes så å si ikke, internett desto oftere lett å koble seg på. Mange steder uten vann og strøm (men agregat), men wifi; selvfølgelig : )

Spesielt spennende var det med alt dyreliv. Vi har sett tre grizzlyer og et ukjent antall svartbjørner. Mange elgkuer m/ kalv, en liten okse. Hjort, et reinsdyr, en slags antilope, ekorn, hare, jordrotter, oter, en steinbukk, mange hvithodet havørn og bison. Ikke verst!

Og været! Vi har vært utrolig heldige!Knallvær! To ganger har vi kjørt i regn ca en time, det er bortimot alt. Har vært nede i fire grader. Da har ullgenseren vært god. Når temperaturen har steget til17 grader, har det vært kjempevarmt. (Her i Montana synes vi det er varmt når gradestokken kryper over 30! Alt er relativt.) : )

Det ble plutselig slutt på stillheten etter et veiskille midtveis ned i Canada. Det dukket opp dyrket mark, hester, kveg og det ble mye trafikk på veiene. Nesten så vi snudde og dro tilbake på tross av maaange trær, svære, blodtørstige mygg og svartbjørner som dukket opp i tide og utide!

Vi har ikke hatt mange problemer, men noen små har det vært;
Kirstens intercom kuttet ut en dag og vi kjørte ca en uke uten kommunikasjon. Nå er en ny på plass.

Det som var litt verre, er at vi i dag har vært på Johns verksted i Missoula, Montana. Det er andre dagen vi er her. Styrelageret på BMW´n måtte byttes og oljen skiftes. Vifta var det også noe galt med. Mens John skrudde på BMW´n, byttet Bent olje og gikk over sin KTM. Kirsten fikk orden på bilder og blogg. Ikke så galt at det ikke er godt for noe.

Styrelager var jo ikke lett å få tak i, men det ordnet seg til slutt. Så nå er vi på veien igjen.

Vi setter nesa sydover mot Bozeman og Yellowstone Nasjonalpark. Der håper vi å treffe på slektninger, Mary og John!



KTM, på tide å skifte.










Vask etter støvete tur til Salmon Glacier.


 
Vi camper for det meste. Her i Smithers, BC.

Tar inn på motell innimellom.
Noen veldig trivelige, sånn som her i Stewart.

Kos på camping : )

Lunsj i farta.

Begynnelsen på Rocky Mountains.

Regn i vente. Jasper Nasjonalpark i Canada.

Skiltet symboliserer at vi forlater villmarken.

Jordbruksland.








7 kommentarer:

 1. Det er så spennende å følge dere! :-) Godt at den første måneden alt i alt har vært veldig bra! Fortsett sånn - god tur videre!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Kristine! Veldig moro at du synes det. Alaska hadde vært midt i blink for deg og JA. : )

   Slett
 2. Kjære dere! Kjempefint å se og høre fra dere!Vi har sett Rocky Montains fra lufta. Morro å se litt av de fjellene igjen!! Ellers så er vi imponert over hvor tøffe dere er! Denne turen vil ikke bare dere, men flere av oss, minnes lenge!! God tur videre. Håper dere snart treffer slektninger. Og Yellowstone er jo fantastisk. Klem og hilsen fra oss, som fortsatt er på Mebu :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Vi skal besøke Mary og John på tirsdag og blir over til onsdag ihvertfall. Det gleder vi oss til. : )

   Slett
 3. Ola Kampesæter
  I dag har jeg snakket med Gunvor på telefonen og håpet at hun var i Skåbu og kunne besøke meg på
  Kampesæter. Jeg har et stort ønske om å treffe henne igjen etter at hun skrev slektsboken.
  Når jeg ser bildene fra Alaska kommer minnene fra min tid som kabinansatt i SAS. Jeg har vært utallige ganger i Anchorage, stått på ski om vinteren og fisketurer om sommeren.
  Når dere er i Skåbu får dere komme å besøke meg så jeg får høre mere om denne fantastiske turen gjennom Nord Amerika.
  Ønsker dere en opplevelsesrik tur videre.

  SvarSlett
 4. Takk for det! Vi kommer gjerne på besøk.
  Vi likte oss veldig godt i Alaska.

  SvarSlett
 5. Takk for det! Vi kommer gjerne på besøk.
  Vi likte oss veldig godt i Alaska.

  SvarSlett